Keuken Mattagne

Een plank in bed

Armand is van het ziekenhuis rechtstreeks naar de Belle Epoque gebracht. Hij was aan zijn bed gekluisterd. “Ik ben als een plank binnengekomen”, vertelt Armand. “De kinesitherapeut heeft me gevraagd wat ik wou. Ik had direct mijn antwoord klaar. Hier buitenstappen!”

Samen met de kinesitherapeut gaat Armand zijn doel achterna. “Ik heb al een lange weg afgelegd en het gaat de goeie kant op. Ik kan me verplaatsen met mijn rolstoel en ik kan al enkele stappen zetten met een rollator”, vertelt Armand trots.

Armand zijn therapie bestaat uit stappen tussen baren en fietsen op de ‘motomed’, een gemotoriseerde bewegingstrainer. “Ik doe bijna elke dag speciale stapoefeningen en ga ook vaak op de fiets. Ze doen mij hier nogal werken”, glimlacht hij.

Ondertussen gaat hij ook al enkele weken het water in. “Twee keer per week ga ik nu zwemmen in het binnenzwembad. Eerst werd ik met een lift in het water gebracht, maar nu kan ik zelf de trap nemen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen”, vertelt Armand enthousiast.

Armand gaat elke dag in het restaurant eten. “Eén van mijn eerste ontdekkingen was de bijzonder goeie keuken”, zegt Armand. “Het lekkere eten in combinatie met het toppersoneel zijn voor mij de voordelen van de Belle Epoque. We worden hier goed gesoigneerd en iedereen is heel vriendelijk.”

Ontdek alles over het woonzorgcentrum of de assistentiewoningen van Belle Epoque.