Anneke Rubens 2

Kompas in de zorg

Zorg is voor mij in de eerste plaats een ontmoeting”, zegt Anneke. “Ik vertrek niet van wat ik denk dat iemand nodig heeft, maar ik ga eerst het gesprek aan. Ik verdiep mij in de behoeften en verwachtingen van de resident en dan pas bespreek ik wat ik daarin kan betekenen als Teamleader Care.”

Bij Rubens bepaalt de resident wat goede zorg is. In elke nieuwe situatie gaan Anneke en haar team aan de slag met de wensen van de resident en zijn omgeving. “In mijn ogen kan de resident het beste bepalen wat goed voor hem is. Ik ben daarin eerder het kompas die de zaken probeert te navigeren, maar de resident is voor mij de kapitein op het schip”, verwoordt ze het mooi.

Ontdek alles over het woonzorgcentrum van Rubens.

"Zorg is voor mij in de eerste plaats een ontmoeting."
Anneke, werkneemster Woonzorgcentrum Rubens

3 vragen aan Anneke

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Een gemiddelde werkdag? Die bestaat niet. De ene dag is rustig, de andere dag razend druk. Elke dag is anders: opnames, onverwacht sneller opknappen, sterfgevallen, maar ook overwinningen. De rode draad is altijd dat je heel dicht bij de mensen mag komen. Dat ze je vertrouwen met hun alles (maar dan ook álles). Blote lijven, grote geheimen, prachtige gesprekken …

Vaak sta ik ook de dokters te woord. In hun taal. Het Latijn vliegt je om de oren. Wat is dat gaaf, als je die ‘geheimtaal’ begrijpt. Als je vragen stelt, waar een arts weer enthousiast mee aan de slag gaat. Als je kan samenwerken, elkaar uitdagen, de advocaat zijn voor je resident, maar soms ook de geestelijk verzorger, de diëtiste of de fysiotherapeut.

Een verpleegkundige heeft een grote verantwoordelijkheid en soms is het een uitdaging om overeind te blijven. Maar het is echt prachtig om het te kunnen en te mogen doen. Elke dag opnieuw.

Wat geeft je de grootste voldoening?

De afwisseling en natuurlijk het contact met mijn residenten. Als je het goed doet, laten ze je zo dichtbij. De wereld is best hard tegenwoordig, vind ik. Maar in Rubens is alles wat lichter. In de zorg, bedoel ik. Aan een bed zien mensen waar het leven echt om gaat: niet om snelle auto’s, vele euro’s, mooie kleren … daar heb je niks aan, zonder gezondheid of vriendelijkheid om je heen. In de zorg weten mensen hoeveel warme woorden waard zijn.

Wat maakt van jou de zorgverlener die je vandaag bent?

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen. Persoonlijke factoren zoals mijn gedrevenheid, de passie voor het vak, de studies die ik gevolgd heb, de boeken en artikelen die ik gelezen heb. Maar minstens even belangrijk zijn de discussies met collega’s en natuurlijk het contact met mijn residenten en hun familie. Al die elementen samen helpen mij om te reflecteren en om mij te ontwikkelen tot de Teamleader Care die ik vandaag ben.