Pascale Carlier

Pascale Carlier is al sinds 2015 de directrice van het woonzorgcentrum Paul Delvaux. Ze ontvangt ons op een zonnige namiddag in april, op het prachtige terras van het centrum. De verpleegkundige van opleiding, geflankeerd door haar border terriër Zoé, biedt ons koffie aan en vertelt met veel passie over haar woonzorgcentrum. Het mentale en fysieke welzijn van de bewoners is hier steeds de absolute prioriteit. 

Kan je ons je woonzorgcentrum voorstellen?

Het woonzorgcentrum Paul Delvaux zwaaide in 2015 de deuren open onder de vlag van Orpea. Het is een modern huis met standing, gelegen in een groene omgeving vlakbij het Zoniënwoud en de Hippodroom van Bosvoorde.

Dit woonzorgcentrum valt op door de lichtinval. De kamers en de gemeenschappelijke delen baden in het licht en bij mooi weer kunnen de bewoners kunnen genieten van het zeer ruime terras!

Wij kunnen tot 89 bewoners opvangen, van wie 17 in een beschermde unit die speciaal gericht is op erg afhankelijke mensen.

Hoe begeleid je de bewoners?

Wij hebben een specifiek project op poten gezet in de beschermde unit: een bus! In deze bus tonen we reisvideo’s en onze bewoners hebben de indruk dat ze op reis vertrekken.

We hebben ook een goed ontwikkeld paramedisch team met een ergotherapeut, een logopedist, een kinesist en een psychologisch assistent. Bewoners hebben ook toegang tot een ruimte voor balneotherapie. 

Onze prioriteit is dat bewoners zich goed in hun vel voelen. We voorzien dus ook sessies bij een schoonheidsspecialiste, pedicure, manicure of een knipbeurt.

Wie welzijn zegt, zegt ook ontmoetingen en sociaal contact… En niet alleen met mensen! We geloven sterk in dierentherapie. Zo komt er binnenkort een pony op bezoek, ongetwijfeld een bijzonder moment. Zoals u kunt zien – ze streelt Zoé die aan onze voeten ligt – zijn dieren van harte welkom, zolang ze onder toezicht blijven.

Kan je Paul Delvaux beschrijven in 3 woorden?

Het eerste wat in me opkomt is “Kwaliteit van de opname”. Wij streven steeds naar perfectie, zowel op het vlak van de zorgen als op het vlak van de activiteiten. Vervolgens zou ik zeggen “mentaal en fysiek welzijn”. Alles is met elkaar verbonden.

Als derde element wil ik onze “uitstekende keuken” benadrukken. Wij hebben twee uitzonderlijke goede chef-koks die iedere dag heerlijke maaltijden bereiden. De smaakpapillen van onze bewoners worden verwend. 

En hoe zou je jezelf omschrijven?

In het algemeen – en ik heb de mening van mijn collega’s gevraagd (lacht) – ben ik spontaan, rechtuit, doeltreffend en empathisch.