Kamer Bottelarij

Altijd iemand in de buurt

Uiteindelijk verhuisde Maria op 2 juli. “Het had van mij wat eerder gemogen”, vertelt ze, “maar corona heeft er anders over beslist. De Bottelarij zou normaal zijn deuren openen op 16 maart, maar door de lockdown werd dat 24 juni.”

Maria heeft, op hulp bij haar wekelijkse douche na, weinig ondersteuning nodig van het zorgteam. Maar ze is blij dat het team er 24u/24u is. “Je weet nooit wanneer het nodig is”, vindt ze. “Ik blijf zolang mogelijk in mijn assistentiewoning wonen, desnoods met doorgedreven zorg. Maar als het echt niet meer lukt, maak ik gewoon de overstap naar het woonzorgcentrum.”

Maria kookt niet meer zelf. Ze luncht in de brasserie van De Bottelarij. “Het is heel gemakkelijk en bijzonder lekker. Waarom zou ik dan nog zelf koken?”

Maria is ook blij met het gezelschap. “De bewoners en de medewerkers komen allemaal goed overeen en iedereen is in voor een kwinkslag. Zo heb ik het graag”, bevestigt Maria. “Ik ben ook blij dat ik nog zelf naar de winkel kan, maar ook naar de kapper, het postkantoor, … Ik heb nog geen minuut spijt gehad dat ik naar hier gekomen ben. Integendeel!”

Ontdek alles over het woonzorgcentrum of de assistentiewoningen van De Bottelarij.