Atke Hollebeke

Atke Hollebeke is directeur in Panhuys Park in Destelbergen, de enige Orpea-residentie in Oost-Vlaanderen. Ze vertelt ons over haar functie en geeft enkele belangrijke tips aan startende directeurs. 

Hoe zou je jouw rol als lokale directeur samenvatten? 

Een directiefunctie is op zich een solo-functie in je huis. Je krijgt veel verantwoordelijkheid om te dragen. Maar, je staat nooit alleen. Je behoort tot een regio waarin je steeds terug kan vallen op je collega-directeurs. Via een belletje of mail zijn zij nooit veraf. 

Wat zijn jouw drie belangrijkste prioriteiten? 

De key in een rol als directie is het feit dat je je huis in dienst stelt voor mensen, maar ook met mensen werkt. Betrek bij uitdagingen, projecten steeds je medewerkers, bekijk samen wat de beste piste is om een hindernis te overwinnen. Je moet gaan voor een teamwinst en niet voor individuele winst. 

Een tweede pijler is een kwaliteitsvolle dienstverlening. Hou hierbij rekening met de residenten van je site. Het zijn allemaal individuen met eigen wensen, grenzen en ideeën. Soms moeten we de bekende paden durven te verlaten en luisteren naar wat voor jouw site echte kwaliteit is. 

Als directeur moet je ook een sterke financiële zijde hebben. Het is belangrijk om je maandelijkse budgetten correct te beheren, te optimaliseren en de juiste prognoses te maken. Dit zorgt ervoor dat je team en je huis kan blijven groeien. 

Wat drijft jou als directeur?

De uitdaging en veelzijdigheid van de job. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Voor mij is het belangrijk om de kleine successen te blijven zien en erkennen. Deze geven energie voor jezelf en je team. 

Welk advies zou jij willen meegeven aan een startende directeur? 

Zorg dat je het evenwicht niet verliest tussen je bureau-werk en je people-werk. Wees zichtbaar in je site, leer mensen kennen. Je hoort op die manier zoveel mooie verhalen die je herinneren waarvoor je het allemaal doet.