Man van het huishouden

“Als Teamleader Facility/Hospitality regel je het huishouden van het woonzorgcentrum” zegt Alain. “Ik zorg dat onze medewerkers alle diensten en middelen ter beschikking hebben om hun werk kwalitatief te kunnen uitvoeren. Ik voorzie alle producten die het poetsteam nodig heeft en ik geef ze de juiste kennis om die te gebruiken. Ik zorg voor het onderhoud en de herstelling van de verzorgingskarren voor de verpleging, de werking van de interne telefoons en nog vele andere zaken.”

Een job in het onderhoud is volgens Alain heel gevarieerd. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Organisatie en planning zijn dan ook onmisbare onderdelen van deze functie. Een taak die dagelijks terugkeert, is het uitvoeren van controles zoals bijvoorbeeld de netheid in de algemene ruimtes, de optimale inzet van de aanwezige teamleden, de parameters van het water controleren en de temperatuur in het gebouw opvolgen. “Wanneer we een nieuwe bewoner verwachten, controleer ik nauwgezet de voorziene kamer. Het is mijn verantwoordelijkheid dat die bij opname in perfecte staat is zodat nieuwe bewoners zich ook echt welkom voelen”, vindt hij.

Het aansturen van het poetsteam ziet Alain als een hele uitdaging: “Het uurrooster en de werkplanning moeten op tijd klaar zijn. Ik zorg voor de nodige structuur zodat alle nodige poetsbeurten afwisselend en op tijd aan bod komen.”

“Wat Belfair voor mij kenmerkt, is de uitnodigende uitstraling van dit nieuwe woonzorgcentrum”, besluit Alain. “Ook de positieve en aangename teamspirit die er in huis heerst is belangrijk. Zo kunnen we onze bewoners een aangename, warme, sfeervolle en veilige thuis bieden. En door onze dagelijkse aanwezigheid kunnen we heel snel op de vragen van onze bewoners en hun familieleden inspelen. Een grote meerwaarde volgens mij.”

Ontdek alles over het woonzorgcentrum van Belfair Sint-Pieters-Leeuw.