Chantal Kielmoes-de-Wit

Ik heb mijn schooltijd doorgebracht in het katholieke internaat in Durbuy, tot mijn 18 jaar. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze periode bij de zusters. Het was een prachtige ervaring.

Ik heb jaren gewerkt voor het bedrijf Telefunken, een Duits merk van telecommunicatieproducten, huishoudtoestellen, enz. dat gevestigd was in België. Toen verliet het bedrijf echter het land en werd ik werkloos. Ik wilde opnieuw werk vinden maar omdat ik geen Nederlands spreek, was er geen geschikte job voor mij.

In 2017 is mijn moeder gestorven. Door alle uitdagingen in die periode ben ik in een depressie geraakt, met onder meer angstaanvallen tot gevolg. Ik ben dan gedurende 3 maanden naar Fond’Roy geweest om mezelf opnieuw terug te vinden. Er werd mij voorgesteld om naar een woonzorgcentrum te gaan maar dat wilde ik niet. Ik wilde weer naar huis, mijn zaken op orde stellen en mijn appartement opruimen. Na enkele maanden zijn de angstaanvallen echter opnieuw begonnen en ben ik terug naar Fond’Roy moeten gaan.

Hoe bent u in Parc Palace terechtgekomen?

Tijdens mijn verblijf in Fond’Roy had ik al gehoord over het woonzorgcentrum Parc Palace. Ik heb sommige bewoners gekend. De sociaal assistente van Fond’Roy heeft me op een dag overtuigd van het feit dat ik niet meer alleen thuis kon wonen en heeft over het woonzorgcentrum verteld.

Ik heb de stap dan opnieuw overwogen omdat ik mij ervan bewust werd dat ik geen keuze had. Ze heeft mij in contact gebracht met de sociaal assistente van het OCMW van Ukkel en daar hebben ze mij geholpen om de verhuizing uit mijn appartement te organiseren. Ik voelde mij immers niet in staat om dat alleen te doen. En zo ben ik in mei 2019 in Parc Palace terechtgekomen.

Komt u goed overeen met het personeel en met de andere bewoners?

Ik heb echt met niemand problemen. Iedereen is vriendelijk. Uiteraard kan je niet met iedereen overeenkomen maar we kunnen wel leren om samen te leven. Ik gebruik de ervaring die ik opdeed in het internaat tijdens mijn jeugd. Iedereen kan leren om samen te leven.

Hoe voelt u zich in het Woonzorgcentrum?

Parc Palace is een fijne plek, ik heb het hier naar mijn zin en het is hier rustig. Ik word hier bovendien goed verzorgd, er staat altijd iemand klaar voor mij, dag en nacht, 7 dagen op 7. En daarnaast heb ik nog een leven buiten het woonzorgcentrum. Ik ga boodschappen doen, ik ga alleen maar mijn afspraken met het openbaar vervoer, ik bezoek vrienden en ga soms op restaurant. Ik heb het goed.