Je bent wat ouder, maar nog steeds actief en mobiel? Je doet je huishouden zelf, maar ondersteuning zou best handig zijn? Dan vind je in een assistentiewoning van Orpea wat je nodig hebt. Tegelijk geniet je van hulp en zorg op maat, de klok rond, zodat jij langer zelfstandig kan blijven wonen. 

Orpea Assistentiewoningen foto 1
Orpea Assistentiewoningen foto 2

Wat mag je precies verwachten?

Zelfstandig wonen

Zelfstandig én autonoom genieten

De assistentiewoning richt je naar eigen smaak in, maar is aangepast aan specifieke noden: brede gangen, rolstoeltoegankelijkheid, handgrepen... Zo kan je knus, maar vooral veilig blijven wonen zoals thuis. Toch nog een vraag? De woonassistent begeleidt je naar een oplossing.

Nieuwe vrienden

Ontmoet nieuwe vrienden

Zin in een praatje? Ga dan naar de gemeenschappelijke ruimte en ontmoet een van de medebewoners. Of sluit aan bij een van de vele activiteiten die de residentie organiseert. Jij bepaalt zelf wanneer je mee op uitstap gaat, in groep wandelt of een lezing bijwoont.

Kies zelf de extra diensten

Onbezorgd blijven wonen, daar draait het om. Daarom kan je een beroep doen op extra diensten zoals een klusjesman, een boodschappendienst, thuisverpleging, een permanentiesysteem... Graag een ontbijt of diner in je woning geleverd? Ook dat kan. Je stelt zelf je pakket op maat samen.

Benieuwd naar de assistentiewoningen in je buurt?

Mijn assistentiewoning vinden